Інгредієнти:
Яблука – 3 шт.
Чорниця – 100 г
Цукор – 300 г
Білок – 1 шт.
Вода – 75 г
Агар-агар – 5 г.
Приготування:
Яблука чистимо від серцевини, ріжемо і викладаємо розрізом вниз на форму для випікання, застелену папером для випічки. Випікаємо при температурі 180°С 20 хвилин.
Чорницю висипаємо в посудину і доводимо до кипіння. Варити слід 2-3 хвилини, помішуючи, щоб не пригоріла.
Тепер готуємо пюре. Запечені яблука викладаємо в окремий посуд і подрібнюємо блендером (зі шкіркою). Отриману масу слід протерти через дрібне сито. Повинно вийти 100 г пюре. Також протираємо чорницю. В результаті отримуємо 125 г. фруктово-ягідного пюре.
У пюре додаємо цукор і ставимо на невеликий вогонь. Обов′язково помішувати, поки цукор не розчиниться.
Потім масу необхідно охолодити. Ставимо ємність з пюре в миску з холодною водою (можна у воду додати кубики льоду).
У ронделик з високими бортами додаємо воду, агар-агар і цукор. Ставимо сироп на вогонь. Після закипання варимо 5-6 хвилин (обов′язково помішуючи) до появи тягучої нитки.
Холодне пюре переміщаємо в чашу міксера і додаємо білок. Спочатку збиваємо на середніх обертах, а потім на максимальних.
Виливаємо сироп до маси в чаші міксера при постійному збиванні. Продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини.
Теплу зефірної масу перекладаємо в кондитерський мішок і відкидаємо зефірини на папір для випічки. Даємо висохнути (4-6 годин).
Висохлі зефірки посипаємо цукровою пудрою, знімаємо з паперу і липкою стороною склеюємо дві половинки. Ласощі готові!
Рецепт із сайту Оbozrevatel