Інгредієнти:
Для тіста:
Яйця – 3 шт.
Цукор – ½ склянки
Борошно – ½ склянки
Какао – 2 ч. л.
Розпушувач – ½ ч. л.
Для крему:
Молоко – 500 мл
Пудинг вершковий – 2 упаковки
Ванільний цукор – 15 г
Масло – 200 г
Цукрова пудра – 3 ст. л.
Для яблучної маси:
Яблука – 3 шт. (великі)
Вода – 1 склянка
Желе лимонне – 2 упаковки
Для вершкової маси:
Вершки (від 30%) – 400 мл
Ванільний цукор – 1 ст. л.
Цукрова пудра – 1 ст. л.
Желатин – 2 ст. л.
Вода – 100 мл
Додатково:
Кокосова стружка – 50 г
Приготування:
Корж
Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.
Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.
Форму (24х32) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
Крем
У ½ склянки молока розводимо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо ванільний цукор, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо розведений пудинг, варимо до загустіння. Залишаємо охолоджуватися.
Масло збиваємо з цукровою пудрою до пишної світлої маси, в кілька етапів додаємо зварений пудинг, збиваємо до однорідності. Викладаємо крем на бісквіт, вирівнюємо.
Яблучна маса
Яблука чистимо, тремо на грубій тертці. Складаємо в каструлю, наливаємо воду. Варимо яблука до м’якості. Знімаємо з вогню, додаємо желе, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження та легкого загустіння.
Яблучну масу, що вже густішає, виливаємо зверху на крем, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник.
Вершкова маса
Желатин розчиняємо у гарячій воді. Залишаємо охолоджуватись.
Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою та ванільним цукром. Вливаємо охолоджений желатин, добре вимішуємо, виливаємо зверху на яблука, вирівнюємо. Знову в холодильник.
Кокосові пластівці обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Посипаємо зверху пиріг. Відправляємо в холодильник мінімум на годину. Смачного!
Джерело: Пляцок