Яблунева фантазія

Яблунева фантазія

Інгредієнти:

Для тіста:

Яйця – 3 шт.

Цукор – ½ склянки

Борошно – ½ склянки

Какао – 2 ч. л.

Розпушувач – ½ ч. л.

Для крему:

Молоко – 500 мл

Пудинг вершковий – 2 упаковки

Ванільний цукор – 15 г

Масло – 200 г

Цукрова пудра – 3 ст. л.

Для яблучної маси:

Яблука – 3 шт. (великі)

Вода – 1 склянка

Желе лимонне – 2 упаковки

Для вершкової маси:

Вершки (від 30%) – 400 мл

Ванільний цукор – 1 ст. л.

Цукрова пудра – 1 ст. л.

Желатин – 2 ст. л.

Вода – 100 мл

Додатково:

Кокосова стружка – 50 г

Приготування:

Корж

Білки відділяємо від жовтків, збиваємо до стійкої піни. По ложці додаємо цукор, щоразу добре збиваємо. По одному додаємо жовтки, збиваємо на найменшій швидкості міксера.

Борошно змішуємо з какао та розпушувачем, просіюємо до яєчної маси. Акуратно вимішуємо дерев’яною ложкою.

Форму (24х32) застеляємо пергаментом, виливаємо тісто, вирівнюємо.

Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.

Крем

У ½ склянки молока розводимо пудинги, добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо ванільний цукор, доводимо до кипіння. У кипляче молоко вливаємо розведений пудинг, варимо до загустіння. Залишаємо охолоджуватися.

Масло збиваємо з цукровою пудрою до пишної світлої маси, в кілька етапів додаємо зварений пудинг, збиваємо до однорідності. Викладаємо крем на бісквіт, вирівнюємо.

Яблучна маса

Яблука чистимо, тремо на грубій тертці. Складаємо в каструлю, наливаємо воду. Варимо яблука до м’якості. Знімаємо з вогню, додаємо желе, добре вимішуємо. Залишаємо до охолодження та легкого загустіння.

Яблучну масу, що вже густішає, виливаємо зверху на крем, вирівнюємо. Відправляємо в холодильник.

Вершкова маса

Желатин розчиняємо у гарячій воді. Залишаємо охолоджуватись.

Добре охолоджені вершки збиваємо разом з цукровою пудрою та ванільним цукром. Вливаємо охолоджений желатин, добре вимішуємо, виливаємо зверху на яблука, вирівнюємо. Знову в холодильник.

Кокосові пластівці обсмажуємо на сухій сковороді до золотистого кольору. Посипаємо зверху пиріг. Відправляємо в холодильник мінімум на годину. Смачного!

 Джерело: Пляцок

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2