Яблука в імбирному сиропі

Яблука в імбирному сиропі

Інгредієнти:

4 яблука з червоною шкіркою

40 г масла

1/3 склянки коричневого цукру, втрамбованого

щіпка меленої кориці

2 столові ложки золотистого сиропу (цукрового, агави, фінікового)

1 столова ложка імбирних цукатів, подрібнених

Приготування:

Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевини і наріжте кільцями. На великій сковороді розігрійте олію, викладіть на неї яблука і обсмажуйте їх до світло-коричневого кольору.

Імбир можна використовувати і свіжий. Його необхідно добре очистити від шкірки і дрібно нарізати.

Посипте яблука коричневим цукром і корицею , потім влийте в сковороду золотистий сироп, додайте імбир і ¾ склянки води.

Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні не накритими 10 хвилин, поки яблука не почнуть розм′якшуватися і не загусне сироп.

При просмажуванні яблук потрібно бути дуже уважним з температурою сковороди і використовувати її якомога акуратніше. Перевіряйте яблука тонким предметом, адже вони можуть перетушкуватися – вийде «яблучне пюре», і в такому разі потрібно буде все починати спочатку.

Подавайте готові яблука теплими, з вершками, морозивом або заварним кремом. Щоб десерт був злегка хрустким, посипте яблука покришеними горіхами макадамія або волоськими.

Джерело: Корреспондент.net

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2