Інгредієнти:
4 яблука з червоною шкіркою
40 г масла
1/3 склянки коричневого цукру, втрамбованого
щіпка меленої кориці
2 столові ложки золотистого сиропу (цукрового, агави, фінікового)
1 столова ложка імбирних цукатів, подрібнених
Приготування:
Очистіть яблука від шкірки, видаліть серцевини і наріжте кільцями. На великій сковороді розігрійте олію, викладіть на неї яблука і обсмажуйте їх до світло-коричневого кольору.
Імбир можна використовувати і свіжий. Його необхідно добре очистити від шкірки і дрібно нарізати.
Посипте яблука коричневим цукром і корицею , потім влийте в сковороду золотистий сироп, додайте імбир і ¾ склянки води.
Доведіть до кипіння, потім зменште вогонь і тушкуйте на повільному вогні не накритими 10 хвилин, поки яблука не почнуть розм′якшуватися і не загусне сироп.
При просмажуванні яблук потрібно бути дуже уважним з температурою сковороди і використовувати її якомога акуратніше. Перевіряйте яблука тонким предметом, адже вони можуть перетушкуватися – вийде «яблучне пюре», і в такому разі потрібно буде все починати спочатку.
Подавайте готові яблука теплими, з вершками, морозивом або заварним кремом. Щоб десерт був злегка хрустким, посипте яблука покришеними горіхами макадамія або волоськими.
Джерело: Корреспондент.net