Неймовірно смачний і корисний зимовий напій. Варіантів збитня безліч. Ми пропонуємо вам один з класичних рецептів на основі яблук та меду.
Для приготування напою вам потрібно:
Одне велике або два маленьких яблука вимити й нарізати на шматочки разом зі шкіркою. Викласти їх у каструлю.
Додати м’яту, 1 см кореня імбиру, 1 паличку кориці, 4 бутона гвоздики.
Залити все шістьма склянками бутильованої води, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімального і варити 15 хвилин.
Потім потрібно прибрати каструлю з вогню, дати остити до 35-40 ̊С, додати мед, перемішати, закрити кришкою і залишити настоятися хвилин 15-20. Готовий напій перед вживанням процідити через марлю або дрібне сито.
Яблучний збитень, завдяки корисним властивостям меду, є відмінним лікарським засобом: противірусним, протизапальним, зігріваючим, тонізуючим, відновлюючим, імуномодулюючим. Пити напій слід для профілактики простудних захворювань, при розладах травлення, порушенні обміну речовин.
Безумовно, яблука краще вживати в їжу в свіжому вигляді, так як вітамін С, що міститься в них, дуже нестійкий і швидко окислюється навіть на повітрі. Але вищеперелічені рецепти дозволяють зберегти всю цінність наших улюблених фруктів і, крім того, ці страви з яблук дуже смачні і прості в приготуванні.