Інгредієнти:
150 г цукру,
80 г вершкового масла, кімнатної температури,
3 яйця, білки відокремити від жовтків;
600 грам домашнього сиру,
500 г яблук, чищених, тертих на крупній тертці (вказана вага вже чищених, тертих яблук),
50 грам манки,
100 грам родзинок,
кориця і цукрова пудра для посипання.
Приготування:
Сир змолоти на м’ясорубці або протерти через сито 3 рази. Родзинки залити окропом і залишити на 30 хвилин.
Духовку розігріти до 160ᵒС.
Масло збити з цукром до пухкої консистенції і, продовжуючи збивати, ввести по одному жовтки.
Ввести в масу сир і манку, знову добре збити все разом.
Додати відціджені родзинки і яблука. Добре перемішати. Білки збити в міцну піну і додати до сирної маси. Акуратно перемішати до повного розподілу білків.
Дно жаротривкої форми застелити пергаментом і змастити тонким шаром вершкового масла.
Викласти сирну масу в підготовлену форму і поставити в розігріту духовку.
Пекти сирник 1 годину 20-30 хвилин, поверхня повинна добре схопитися, а центр залишатися злегка вологим. Вимкнути духовку і відкрити дверцята. Залишити так до повного охолодження.
Джерело: ТСН