Яблучний сирник

Яблучний сирник

Інгредієнти:

150 г цукру,

80 г вершкового масла, кімнатної температури,

3 яйця, білки відокремити від жовтків;

600 грам домашнього сиру,

500 г яблук, чищених, тертих на крупній тертці (вказана вага вже чищених, тертих яблук),

50 грам манки,

100 грам родзинок,

кориця і цукрова пудра для посипання.

Приготування:

Сир змолоти на м’ясорубці або протерти через сито 3 рази. Родзинки залити окропом і залишити на 30 хвилин.

Духовку розігріти до 160ᵒС.

Масло збити з цукром до пухкої консистенції і, продовжуючи збивати, ввести по одному жовтки.

Ввести в масу сир і манку, знову добре збити все разом.

Додати відціджені родзинки і яблука. Добре перемішати. Білки збити в міцну піну і додати до сирної маси. Акуратно перемішати до повного розподілу білків.

Дно жаротривкої форми застелити пергаментом і змастити тонким шаром вершкового масла.

Викласти сирну масу в підготовлену форму і поставити в розігріту духовку.

Пекти сирник 1 годину 20-30 хвилин, поверхня повинна добре схопитися, а центр залишатися злегка вологим. Вимкнути духовку і відкрити дверцята. Залишити так до повного охолодження.

Джерело: ТСН

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2