Знаменитий яблучний штрудель

Знаменитий яблучний штрудель

Він простий за своїми компонентами, але «примхливий» щодо процесу приготування. Популярність штруделя в європейських країнах особливо велика на Різдво.

Інгредієнти:

5 яблук

220 г коричневого цукру і

170 г родзинок (заздалегідь запарених і просушених).

листкове тісто можна купити в магазині: упаковки вагою 300 г цілком буде достатньо.

небагато вершкового масла,

1 яйце

70 мл молока.

Приготування:

Яблука потрібно очистити від шкірки і насіння та нарізати часточками якомога тонше. Змішати їх із цукром і родзинками, залишивши настоюватися на 20 хвилин.

Деко застеліть пергаментом і змастіть його вершковим маслом. Розкачайте в тонкий прямокутник тісто і помістіть на пергамент. По всій довжині розподіліть начинку, акуратно загорніть тісто в кілька шарів і вкрийте зверху збитим яйцем з молоком.

Зробіть невеликі розрізи уздовж – щоб тісто краще пропеклося. Готувати цей десерт потрібно 30-40 хвилин при температурі 200 ° С – до появи рум′яної скоринки. Подається штрудель гарячим, в доповненні з кулькою ванільного морозива або зі сметаною.

Рецепт із сайту Happy News

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2