Він простий за своїми компонентами, але «примхливий» щодо процесу приготування. Популярність штруделя в європейських країнах особливо велика на Різдво.
Інгредієнти:
5 яблук
220 г коричневого цукру і
170 г родзинок (заздалегідь запарених і просушених).
листкове тісто можна купити в магазині: упаковки вагою 300 г цілком буде достатньо.
небагато вершкового масла,
1 яйце
70 мл молока.
Приготування:
Яблука потрібно очистити від шкірки і насіння та нарізати часточками якомога тонше. Змішати їх із цукром і родзинками, залишивши настоюватися на 20 хвилин.
Деко застеліть пергаментом і змастіть його вершковим маслом. Розкачайте в тонкий прямокутник тісто і помістіть на пергамент. По всій довжині розподіліть начинку, акуратно загорніть тісто в кілька шарів і вкрийте зверху збитим яйцем з молоком.
Зробіть невеликі розрізи уздовж – щоб тісто краще пропеклося. Готувати цей десерт потрібно 30-40 хвилин при температурі 200 ° С – до появи рум′яної скоринки. Подається штрудель гарячим, в доповненні з кулькою ванільного морозива або зі сметаною.
Рецепт із сайту Happy News