Інгредієнти:
яблука – 8 штук;
2 жмені борошна;
цукор – 80 г;
80 г масла вершкового;
100 г вівсяних пластівців;
15 г мускатного горіха порошком;
кориця мелена – пів чайної ложечки.
Приготування:
З помитих яблук чистимо шкірку, видаляємо серцевину, ріжемо тонкими скибочками.
В чисту чашку всипаємо вівсяні пластівці, цукор, корицю, мускатний горіх, борошно, масло, гарненько перетираємо виделкою до ніжної маси. Якщо яблука кислі, то цукру беремо побільше. Якщо маса вийшла сухуватою, кладемо ще трохи вершкового масла.
Беремо глибоку роз’ємну форму, змащуємо олією без запаху, закладаємо дно яблучними скибочками.
Зверху викладаємо приготовану суміш, гарненько розрівнюємо поверхню ложкою.
Збризкуємо рідким вершковим маслом і ставимо в гарячу духовку, випікаємо до світло-коричневого кольору.
Розрізаємо на невеликі шматочки, поряд за бажання ставимо піалу з будь-яким варенням, джемом або сметаною.
Джерело: мережа Інтернет