Яблучний кекс «Хвилинка»

Яблучний кекс «Хвилинка»

Інгредієнти на 2 порції:

4 ст. л. пшеничного борошна

2,5 ст. л. цукру

4 ст. л. молока

3 ст. л. рослинної олії

1 яйце

¼ ч. л. соди

¼ ч. л. оцту

дрібка кориці

½ натертого яблука.

 Приготування:

Змастіть підготовлену чашку або ¼ чашки олією. Змішайте в одній мисці цукор і борошно, в іншій – молоко, яйце і ¾ рослинного масла. З’єднайте молочно-яєчну і борошняну суміші і гарненько розмішайте. Тісто для кексу повинно виглядати як на оладки. Погасіть соду оцтом і влийте у суміш. Одразу після цього додайте натертий фрукт і, розмішавши, розподіліть тісто по ємностях, заповнюючи їх не більше ніж на 2/3. Посипте заготовки корицею і поставте в мікрохвильову піч на 5-9 хвилин на максимальну потужність.

Для приготування 1 великого кексу потрібно чашка об’ємом 400 мл та більше. Для двох маленьких – 2 по 200 мл/

Час приготування залежить від режиму: в режимі НВЧ потужності 700 Вт займе від 7 до 9 хвилин, за 800 Вт і вище час готування буде менше.

Джерело: мережа Інтернет

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2