Інгредієнти:
Продукти для листкового тіста:
Маргарин – 400-550 г
Борошно – 1 кг
Сіль – 1 ч. л.
вода – 1-1,5 склянки
Приготування листкового тіста
Просіваємо борошно, для збагачення його киснем
У каструльці змішуємо сіль і маргарин (приблизно 50 г), додаємо воду. Решту маргарину поміщаємо в холодильник, щоб він був холодним.
Нагріваємо цю суміш на невеликому вогні, щоб маргарин розтопився (але щоб вона не була гарячою).
З’єднуємо розтоплений маргарин з просіяним борошном.
Замішуємо тісто. Його потрібно загорнути в харчову плівку, кладемо на 40-45 хвилин в морозильну камеру.
Тісто викладаємо на присипану борошном робочу поверхню, зверху робимо хрестоподібний надріз, розкриваємо його і розгортаємо в прямокутний пласт
Викладаємо на середину цього тістового пласта решту охолодженого маргарину, (50 г) і складаємо тісто конвертиком
Потім розкачуємо тісто в прямокутник.
Складаємо тісто конвертиком і знову розкачуємо. Цю процедуру повторюємо разів 4-6 Знову ховаємо в холодильник на хвилин 40. Опісля ще рази три повторюємо процедуру з маргарином.
Начинка. Яблука миємо, просушуємо, ріжемо тонкими напівкільцями. Посипаєм цукром (хто любить, можна посипати і корицею). Тісто нарізаємо пластинками, викладаємо нарізані яблука, формуємо «троянди». Випікати в духовці при температурі 200 градусів, приблизно 15-20 хв. Посипаємо цукровою пудрою. Смачного!