Торт медовий із яблучним кремом

Торт медовий із яблучним кремом

Інгредієнти:

Для коржів:

Борошно – 500 г

Яйця – 2 шт.

Цукор – 200 г

Масло – 80 г

Мед – 115 г

Сода – 2 ч. л.

Для крему:

Яблука – 500 г

Молоко – 500 г

Цукор – 100 г

Яйця – 4 шт.

Крохмаль картопляний – 4 ст. л.

Форма діаметром 26, висотою 6,5 см.

Приготування:

Яйця злегка збити із цукром, додати мед, м’яке масло і соду. Усе перемішати і поставити на водяну баню. Прогріти, постійно помішуючи, до темно-золотистого кольору.

Маса повинна збільшитися вдвічі. Зняти із плити та додати борошно.

Замісити тісто і дати вистигнути до кімнатної температури. Коржі розкачати приблизно до 4-5 мм. Перекласти у форму, встелену пергаментним папером. Пекти при температурі 200 градусів 4-6 хв.

Приготування крему

Яблука почистити і нарізати невеликими шматками. Влити в каструлю трошки води (приблизно 4 ст. л.) і тушкувати 15 хв. Потім збити блендером на пюре і поставити вистигати. До пюре додати злегка збиті виделкою яйця з крохмалем. Змішати.

Для карамелі додаємо в каструлю 100 г цукру та 50 г води, розтоплюємо на середньому вогні, помішуючи. Нагріваємо молоко, щоб воно було тепле, й обережно вливаємо в цукор. Нагріваємо далі і мішаємо до розчинення грудок. Вливаємо тонкою цівкою карамель в яблучно-яєчну суміш, перемішуємо. Повертаємо крем на плиту й варимо на середньому вогню до загустіння, помішуючи. Крем охолодити та перемастити коржі.

Джерело: SmakotaInfo.com

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2