Інгредієнти:
Для коржів:
Борошно – 500 г
Яйця – 2 шт.
Цукор – 200 г
Масло – 80 г
Мед – 115 г
Сода – 2 ч. л.
Для крему:
Яблука – 500 г
Молоко – 500 г
Цукор – 100 г
Яйця – 4 шт.
Крохмаль картопляний – 4 ст. л.
Форма діаметром 26, висотою 6,5 см.
Приготування:
Яйця злегка збити із цукром, додати мед, м’яке масло і соду. Усе перемішати і поставити на водяну баню. Прогріти, постійно помішуючи, до темно-золотистого кольору.
Маса повинна збільшитися вдвічі. Зняти із плити та додати борошно.
Замісити тісто і дати вистигнути до кімнатної температури. Коржі розкачати приблизно до 4-5 мм. Перекласти у форму, встелену пергаментним папером. Пекти при температурі 200 градусів 4-6 хв.
Приготування крему
Яблука почистити і нарізати невеликими шматками. Влити в каструлю трошки води (приблизно 4 ст. л.) і тушкувати 15 хв. Потім збити блендером на пюре і поставити вистигати. До пюре додати злегка збиті виделкою яйця з крохмалем. Змішати.
Для карамелі додаємо в каструлю 100 г цукру та 50 г води, розтоплюємо на середньому вогні, помішуючи. Нагріваємо молоко, щоб воно було тепле, й обережно вливаємо в цукор. Нагріваємо далі і мішаємо до розчинення грудок. Вливаємо тонкою цівкою карамель в яблучно-яєчну суміш, перемішуємо. Повертаємо крем на плиту й варимо на середньому вогню до загустіння, помішуючи. Крем охолодити та перемастити коржі.
Джерело: SmakotaInfo.com