Інгредієнти:
1 кг яблук
150 г цукру
також за бажанням:
2 ч. л. кориці
1 жменька горіхів
Приготування:
Яблука очищуємо від шкірки і серцевини. Натираємо їх на крупній тертці, додаємо цукор – тут треба робити на свій смак, тому цукру можна класти менше або більше. Додаємо також кориці за смаком, можна ще додати подрібнених горішків, а можна і трохи лимонного соку. Робимо так, щоб вам було смачно.
Цю яблучну суміш тушкуємо на середньому вогні в каструлі з товстим дном або на сковорідці, час від часу помішуємо, щоб не пристало до дна. Коли суміш зміниться в кольорі, добре прогріється, цукор розчиниться, тоді зрозуміло, що яблука готові.
Підготовані банки з кришками стерилізуємо, викладаємо в них наші перетерті яблука, закручуємо. Можна не закручувати, а накрити пластиковою кришкою, але в такому випадку потрібно буде зберігати ці яблука в холодильнику. Смачного!
Джерело: Катрусина кухня