Інгредієнти:
400 г свинячого спинного сала
100 г копченої грудинки (бекону)
1 велика цибулина, порізати кубиками
1 велике яблуко, почистити, натерти на тертці з крупними дірочками
50 мл молока
2 ч. л. солі (можна більше або менше, за смаком)
чорний свіжо змелений перець до смаку.
Приготування:
Сало та грудинку змолоти на м’ясорубці, використовуючи насадку з великими дірочками.
У невеликий сотейник з товстим дном влити 100 мл води і додати мелене сало з грудинкою. Поставити на найменший вогонь і топити, час від часу помішуючи, поки в смальці почнуть плавати золотисті шкварки.
Додати цибулю і томити до м’якості цибулі. Додати сіль.
Додати яблуко і ще тушкувати все разом, помішуючи, на повільному вогні, до м’якості яблука.
Влити молоко, довести до кипіння і зняти смалець з вогню.
Щедро приправити чорним меленим перцем і одразу ж, поки смалець гарячий, розлити по стерилізованих теплих банках, рівномірно розподіляючи по банках цибулю з яблуками.
Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження та застигання.
Далі зберігати в холодильнику, до 6-и місяців.
Джерело: Picantecooking