Смалець зі шкварками та яблуком

Смалець зі шкварками та яблуком

Інгредієнти:

400 г свинячого спинного сала

100 г копченої грудинки (бекону)

1 велика цибулина, порізати кубиками

1 велике яблуко, почистити, натерти на тертці з крупними дірочками

50 мл молока

2 ч. л. солі (можна більше або менше, за смаком)

чорний свіжо змелений перець до смаку.

Приготування:

Сало та грудинку змолоти на м’ясорубці, використовуючи насадку з великими дірочками.

У невеликий сотейник з товстим дном влити 100 мл води і додати мелене сало з грудинкою. Поставити на найменший вогонь і топити, час від часу помішуючи, поки в смальці почнуть плавати золотисті шкварки.

Додати цибулю і томити до м’якості цибулі. Додати сіль.

Додати яблуко і ще тушкувати все разом, помішуючи, на повільному вогні, до м’якості яблука.

Влити молоко, довести до кипіння і зняти смалець з вогню.

Щедро приправити чорним меленим перцем і одразу ж, поки смалець гарячий, розлити по стерилізованих теплих банках, рівномірно розподіляючи по банках цибулю з яблуками.

Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження та застигання.

Далі зберігати в холодильнику, до 6-и місяців.

Джерело: Picantecooking

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2