Інгредієнти:
1 порція сирного тіста
3 середніх яблука (почистити, видалити серцевину)
1 яйце
2 ст. л. води
200 грам цукру
1 ч. л. меленої кориці або 1/2 ч. л. меленої гвоздики.
Приготування:
У невеликому посуді збити яйце з водою.
У невеликій мисці змішати цукор зі спеціями.
Яблука порізати на 12 сегментів кожне.
Коли тісто «відпочило», дістати його з холодильника, а духовку розігріти до 180ᵒС.
Тісто тонко розкачати на присипаній борошном поверхні.
За допомогою склянки, діаметром як довжина сегмента ваших яблук, вирізати кружечки.
Кожен кружечок змастити яйцем і викласти на одну половинку сегмент яблука.
Накрити яблуко другою половиною тіста й поверхню тіста змастити яйцем.
Занурити виріб змащеною поверхнею у цукор зі спеціями. Викласти на деко, застелене пергаментом.
Те саме зробити з рештою кружечків. Обрізки тіста збити разом й знову розкачати та вирізати кружечки. Й так до закінчення тіста, викладати печиво на деко, зберігаючи інтервал поміж ним.
Вставити деко до розігрітої духовки й пекти 20-25 хвилин. Поверхня печива повинна добре підрум’янитись, а яблука пропектись.
Дістати печиво з духовки й залишити вистигати на деку.
Зберігати печиво відкритим, оскільки в герметичній ємності воно швидко втрачає хрускіт від вологи яблук.
Джерело: мережа Інтернет