Шоколадний пиріг з яблуками і маком

Шоколадний пиріг з яблуками і маком

Інгредієнти:

яйця – 2 шт.

вершкове масло – 200 г

цукор – 230 г

какао-порошок – 3-4 ст. л.

борошно – 1-2 склянки

сода, погашена лимонною кислотою – 0,5 ч. л.

яблука – 2 шт.

мак – 30 г

цукрова пудра.

Приготування:

Вершкове масло, перед тим, як з’єднати з тістом, необхідно розтопити і остудити до теплого стану. Яйця розтерти з цукровим піском.

Всипати какао-порошок або тертий шоколад. Влити розтоплене заздалегідь вершкове масло.

Соду погасити лимонним соком. Перемішати. Додати борошно так, щоб не утворилися грудочки.

Мак залити окропом хвилин на 30, щоб він став м’якшим.

Яблука очистити від шкірки та насіння. Нарізати тонкими часточками. Змішати з маком, додати до цих інгредієнтів 30 г цукру.

Форму змастити маслом, на дно її викласти суміш з меду і маку. Потім поверх вилити все тісто. Розгладити ложечкою.

Духовку розігріти до 200 градусів. Поставити в неї форму з пирогом. Випікати від 30 до 40 хвилин. Виймати з форми так, щоб верх пирога був з яблуками і маком.

Остиглий спечений пиріг посипати цукровою пудрою. 

Джерело: Askme.zone

 

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2