Інгредієнти:
Тісто: склянка цукру, 3 яйця, 3 ст. л. вершкового масла; 1,5 склянки сметани (можна нежирної),1 ч. л. соди (з гіркою), 2 склянки борошна, 50 г какао, ванілін.
Начинка: 10-11 яблук, 200 г пісочного печива (типу «До кави», «Пряжене молоко»), 100 г шоколаду, 100 г волоських горіхів, 1 ч. л. кориці, 50 мл молока, 30 г вершкового масла.
Розмір форми – 28 см в діаметрі. Склянка – 220 мл.
Приготування:
За допомогою маленького ножа або спеціального пристосування видалити серцевину з яблук та зняти шкірку. Низ плодів трохи зрізати. Форму для випічки застелити пекарським папером, а стінки змастити вершковим маслом. Викласти яблука.
Приготувати начинку: печиво, горіхи та шоколад подрібнити в млинку, висипати в миску та розмішати.
Додати корицю, молоко та масло. Поставити миску на водяну баню і розмішувати до розтоплювання шоколаду та масла.
Перемішати та наповнити цією пастою лунки в кожному яблучку.
Цукор, яйця й розтоплене масло збити міксером. Сметану змішати з содою і вилити в яєчно-цукрову масу. Додати просіяне борошно й добре все перемішати.
Залити тістом яблука.
Запекти при 180° С приблизно 60-80 хвилин.
Готовий охолоджений пиріг посипати цукровою пудрою.
Джерело: Є. Гурман