Самбук з яблук

Самбук з яблук

Яблучний самбук – найніжніший десерт у світі. І при цьому низькокалорійний.

Самбук – це повітряний десерт-желе, приготований на основі яєчних білків. Окрім білків, до рецептури самбуків входять попередньо подрібнені фрукти чи ягоди, приправлені цукром і спеціями.

Інгредієнти:

5 яблук;

яйця – 2 ш.;

желатин – 20 г;

цукор – 80 г;

40 мл води;

ванілін – 5 г;

м’ята – 6 листочків.

Приготування:

Яблука миємо, кладемо на деко, на яке попередньо вливаємо невелику кількість води, накриваємо яблука листком фольги, ставимо в духовку на 15 хвилин при помірній температурі.

У невеликій посудині замочуємо желатин в кип’яченій воді й залишаємо на 20 хвилин, щоб набряк.

Витягуємо яблука з духовки, охолоджуємо і перемелюємо ручним блендером на пюре.

В яблучну кашку всипаємо цукор, ванілін і перемішуємо вінчиком.

Яйця акуратно розділяємо на білки і жовтки. Жовтки не знадобляться, а білки вводимо в яблучну кашку, збиваємо кілька хвилин до білосніжного кольору.

Ємність з набряклим желатином ставимо на іншу ємність з водою, меншого діаметру, і даємо розчинитися на паровій бані, тільки не кип’ятимо. Злегка студимо і потроху вливаємо в яблучну кашку, все збиваємо ще кілька хвилин.

Приготований самбук розкладаємо по порційних креманках і охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин.

Перед подачею виймаємо з холодильника, зверху на самбук викладаємо красиво кілька листочків м’яти.

Рецепт взято з мережі Інтернет 

 

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2