Яблучний самбук – найніжніший десерт у світі. І при цьому низькокалорійний.
Самбук – це повітряний десерт-желе, приготований на основі яєчних білків. Окрім білків, до рецептури самбуків входять попередньо подрібнені фрукти чи ягоди, приправлені цукром і спеціями.
Інгредієнти:
5 яблук;
яйця – 2 ш.;
желатин – 20 г;
цукор – 80 г;
40 мл води;
ванілін – 5 г;
м’ята – 6 листочків.
Приготування:
Яблука миємо, кладемо на деко, на яке попередньо вливаємо невелику кількість води, накриваємо яблука листком фольги, ставимо в духовку на 15 хвилин при помірній температурі.
У невеликій посудині замочуємо желатин в кип’яченій воді й залишаємо на 20 хвилин, щоб набряк.
Витягуємо яблука з духовки, охолоджуємо і перемелюємо ручним блендером на пюре.
В яблучну кашку всипаємо цукор, ванілін і перемішуємо вінчиком.
Яйця акуратно розділяємо на білки і жовтки. Жовтки не знадобляться, а білки вводимо в яблучну кашку, збиваємо кілька хвилин до білосніжного кольору.
Ємність з набряклим желатином ставимо на іншу ємність з водою, меншого діаметру, і даємо розчинитися на паровій бані, тільки не кип’ятимо. Злегка студимо і потроху вливаємо в яблучну кашку, все збиваємо ще кілька хвилин.
Приготований самбук розкладаємо по порційних креманках і охолоджуємо в холодильнику 30 хвилин.
Перед подачею виймаємо з холодильника, зверху на самбук викладаємо красиво кілька листочків м’яти.
Рецепт взято з мережі Інтернет