Духмяні яблучні панкейки

Духмяні яблучні панкейки

Панкейки – товсті американські млинці невеликого розміру, які при подачі, традиційно, щедро поливають кленовим сиропом. У нашому розумінні панкейки більше нагадують оладки. Замість йогурту при їх приготуванні можна використати сметану, а замість кленового сиропу полити рідким медом.

Інгредієнти:

Борошно – 180 г

Сметана (або йогурт) – 250 г

Сода – 1 ч. л.

Яйце – 1 шт.

Цукор – 3 ст. л.

Кориця – 1/2 ч. л.

Яблуко – 1 шт.

Для начинки:

Яблука – 2 шт

Цукор – 100-120 г (за смаком)

Мед (за бажанням) – 2 ст. л.

Додатково: олія для змащування сковороди.

Приготування:

Приготуйте яблучний топінг.

Яблука вимити, зрізати шкірку, вирізати серцевину і нарізати тонкими скибочками або кубиками.

Скласти яблука в кухлик і додати цукор. Тримати на слабкому вогні 5-7 хвилин, до м’якості (але не розварювати). Зняти з вогню і відставити вбік.

Приготуйте тісто.

Сметану перемішати з содою.

У миску покласти борошно, додати цукор, корицю, яйце і сметану з содою.

Добре перемішати тісто.

Додати очищене і нарізане тонкими скибочками яблуко.

Перемішати.

Смажити панкейки з двох сторін до рум’яності на середньо-слабкому вогні.

При подачі полити медом і подати з яблучним топінгом.

Рецепт з сайту Якулінар

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2