Панкейки – товсті американські млинці невеликого розміру, які при подачі, традиційно, щедро поливають кленовим сиропом. У нашому розумінні панкейки більше нагадують оладки. Замість йогурту при їх приготуванні можна використати сметану, а замість кленового сиропу полити рідким медом.
Інгредієнти:
Борошно – 180 г
Сметана (або йогурт) – 250 г
Сода – 1 ч. л.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 3 ст. л.
Кориця – 1/2 ч. л.
Яблуко – 1 шт.
Для начинки:
Яблука – 2 шт
Цукор – 100-120 г (за смаком)
Мед (за бажанням) – 2 ст. л.
Додатково: олія для змащування сковороди.
Приготування:
Приготуйте яблучний топінг.
Яблука вимити, зрізати шкірку, вирізати серцевину і нарізати тонкими скибочками або кубиками.
Скласти яблука в кухлик і додати цукор. Тримати на слабкому вогні 5-7 хвилин, до м’якості (але не розварювати). Зняти з вогню і відставити вбік.
Приготуйте тісто.
Сметану перемішати з содою.
У миску покласти борошно, додати цукор, корицю, яйце і сметану з содою.
Добре перемішати тісто.
Додати очищене і нарізане тонкими скибочками яблуко.
Перемішати.
Смажити панкейки з двох сторін до рум’яності на середньо-слабкому вогні.
При подачі полити медом і подати з яблучним топінгом.
Рецепт з сайту Якулінар