Інгредієнти:
рис – 1 склянка
цукор – 1/2 склянки
яблука – 700-800 г
яйця – 3 шт.
сіль
порошок кориці – 1/2 ч. л.
сметана (при подачі).
Приготування:
Рис добре промити, залити двома склянками води, довести до кипіння і варити на малому вогні, накривши кришкою, 10 хв. Потім відставити з вогню, викласти в деко для запікання і дати охолонути. Яблука очистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими шматками. В невелику каструлю викласти 1/3 частину яблук, додати 2 ст. л. цукру і трохи води (приблизно 4 ст. л.). Яблука довести до кипіння, накрити кришкою і проварити на малому вогні, періодично помішуючи, 10 хв. Потім зняти кришку і, помішуючи, дати випаруватись воді. Яблука повинні розм’якнути. Зняти з вогню і вистудити.
До рису додати решту яблук (2/3), 2 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. порошку кориці, трохи солі, 2 яйця + 1 жовток (білок, що залишився, використаємо пізніше). Все добре вимішати. За бажанням, на цьому етапі можна додати 1 ст. л. розм’яклого вершкового масла.
Деко накрити кришкою чи фольгою і помістити в розігріту до температури 180 °С духовку. Випікати 10 хв.
Тим часом збити білок. До збитого білка додати підварені яблука, добре вимішати. Збити міксером до однорідної маси. Деко вийняти з духовки, рівномірно викласти на запіканку білково-яблучну масу і знову помістити в духовку (тепер кришкою накривати не треба) на 15-20 хв. Рисова запіканка з яблуками готова.
Джерело: мережа Інтернет