Інгредієнти на 16 порцій:
7 ст. л. вершкового масла
1/3 скл. коричневого цукру
3 ст. л. меду
2 натертих на середній тертці яблука (приблизно 1 скл.)
2 1/4 скл. вівсяних пластівців швидкого приготування
2 ч. л. меленої кориці
1/4 ч. л. подрібненого мускатного горіха
1/4 ч. л. подрібненого кардамону
1/4 ч. л. солі
2 тонко нарізаних яблука.
Приготування:
Розігрійте духовку до 180°С. Застеліть форму папером для випікання так, щоб на довгих боках він виходив за край на 4-5 см.
Розтопіть масло, цукор і мед у пательні на середньому вогні, помішуючи, поки масло не розтане. Зніміть з вогню. Всипте терті фрукти, вівсяні пластівці, корицю, мускатний горіх, кардамон і сіль. Ретельно перемішайте. Перенесіть суміш на деко, розрівняйте. Зверху укладіть і злегка втисніть яблучні скибочки. Запікайте від 20 до 25 хвилин, поки верхівка не стане золотистою. Охолодіть пиріг і акуратно вийміть, використовуючи надлишок паперу по краях. Розріжте на порції дуже гострим ножем. Подавайте зі сметаною, медом або яблучним пюре.
Якщо ви використовуєте вказану кількість продуктів, вам знадобиться форма близько 22-33 см.
У базовий рецепт можна додати волоські горіхи, насіння льону або сушені фрукти. Найкращі сорти яблук для приготування пирога – Гала, Голден Делишез, Гренні Сміт, Джонатан, Пінк Леді і подібні.
Джерело: мережа Інтернет