Пісний закритий яблучний пиріг

Пісний закритий яблучний пиріг

Інгредієнти:

Для тіста:

3 склянки борошна

2 чайні ложки крупної солі

2 столові ложки цукру

1/2 склянки рослинного масла

1/2 склянки води.

Для начинки:

3 столові ложки борошна, плюс ще трохи для присипки

6 яблук різних сортів (близько 1,5 кг), очищених і нарізаних скибочками

2 столові ложки свіжого лимонного соку

1/4 склянки цукру, плюс для посипання

1 чайна ложка кориці

1/8 чайної ложки крупної солі.

Приготування:

Перемішайте борошно, сіль і цукор. Зробіть лунку в центрі, додайте олію і воду. Замісіть тісто і розділіть його на дві частини.

Накрийте плівкою і розкачайте кожну частину в коло діаметром 33 см. Дайте постояти 30 хвилин.

Викладіть один пласт тіста у форму для випічки діаметром 23 см, сформуйте бортики.

У великій мисці змішайте яблука, лимонний сік, цукор, корицю, сіль і борошно. Викладіть начинку на тісто, змастіть краї водою. Накрийте другим шаром тіста.

Підверніть і защипайте краї. Зробіть виделкою кілька отворів для виходу пари. Змастіть водою і присипте цукром, бажано коричневим.

Поставте пиріг у розігріту до 200 ° С духовку і запікайте, поки він не підрум’яниться, близько 20 хвилин.

Зменште температуру до 175 градусів і випікайте ще близько години.

Дістаньте пиріг з духовки і повністю остудіть. Розрізати його можна не раніше, ніж через 3-4 години після випікання.

Рецепт із сайту Сьогодні

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2