Інгредієнти:
Для тіста:
3 склянки борошна
2 чайні ложки крупної солі
2 столові ложки цукру
1/2 склянки рослинного масла
1/2 склянки води.
Для начинки:
3 столові ложки борошна, плюс ще трохи для присипки
6 яблук різних сортів (близько 1,5 кг), очищених і нарізаних скибочками
2 столові ложки свіжого лимонного соку
1/4 склянки цукру, плюс для посипання
1 чайна ложка кориці
1/8 чайної ложки крупної солі.
Приготування:
Перемішайте борошно, сіль і цукор. Зробіть лунку в центрі, додайте олію і воду. Замісіть тісто і розділіть його на дві частини.
Накрийте плівкою і розкачайте кожну частину в коло діаметром 33 см. Дайте постояти 30 хвилин.
Викладіть один пласт тіста у форму для випічки діаметром 23 см, сформуйте бортики.
У великій мисці змішайте яблука, лимонний сік, цукор, корицю, сіль і борошно. Викладіть начинку на тісто, змастіть краї водою. Накрийте другим шаром тіста.
Підверніть і защипайте краї. Зробіть виделкою кілька отворів для виходу пари. Змастіть водою і присипте цукром, бажано коричневим.
Поставте пиріг у розігріту до 200 ° С духовку і запікайте, поки він не підрум’яниться, близько 20 хвилин.
Зменште температуру до 175 градусів і випікайте ще близько години.
Дістаньте пиріг з духовки і повністю остудіть. Розрізати його можна не раніше, ніж через 3-4 години після випікання.
Рецепт із сайту Сьогодні