Інгредієнти:
пшеничне борошно – 250 г;
яйце – 1 шт.;
вода – 200 мл;
цукор – 3 щіпки;
яблука зелені – 2 шт. середніх;
сіль, сода – 0,5 ч. л.;
рослинна олія для тіста – 20 г + для смаження;
варення або мед – для подачі.
Приготування:
фрукти очистити, подрібнити за допомогою тертки. Викласти в глибоку миску для замішування тіста.
Додати яйце, сіль, цукор, соду. Рівномірно перемішати виделкою або вінчиком.
Поступово насипати борошно і влити воду. Перемішати до однорідності. Додати олію, дати настоятися близько 10 хвилин.
Сковороду добре розігріти з олією, щоб тісто не прилипло.
Викладаємо масу столовою ложкою.
Вогонь зменшити, щоб оладки пропеклися, а не підгоріли. Смажити з обох сторін приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, поки вони не стануть рум’яними.
Подати на тарілочці з варенням або медом.
Рецепт взято з мережі Інтернет