Інгредієнти:
3 яблука;
пів лимона;
яйце – 1 шт.;
3 великі ложки сметани 15-% жирності;
цукрова пудра — 50 г;
борошно – 4 жмені;
олія для смаження – 100 мл
Приготування:
Яблука миємо, звільняємо від шкірки, видаляємо з них серцевину, ріжемо скибочками.
Закладаємо скибочки в глибоку чашку, збризкуємо їх соком лимона.
У невеликій чашці змішуємо яйце, цукрову пудру і сметану, добре збиваємо вінчиком протягом трьох хвилин.
Викладаємо в суміш яблука, всипаємо борошно і знову добре розмішуємо.
Кладемо по невеликій кількості приготовленої суміші на розпечену сковороду з олією, смажимо до рум’яного кольору з кожної сторони.
Гарячі оладки викладаємо в глибоку чашку гіркою, подаємо на стіл до чаю.
Рецепт взято з мережі Інтернет