Інгредієнти:
ч. ложка кориці;
5 яблук;
цукор – пів склянки;
2 яйця;
півтори склянки борошна;
0,25 кг сиру;
ч. ложка лимонного цукру;
половина ч. л. соди;
0,1 кг вершкового масла;
50 г сметани.
Приготування:
Масло злегка топимо, з’єднуємо з двома ложками цукру, одним жовтком, сметаною і содою. Додаємо борошно і вимішуємо до утворення тіста. Його необхідно викласти у форму і рівномірно розподілити по ній.
Сир змішайте з другим жовтком, всипте приблизно 100 г цукру (можна ще додати ванілін за смаком) і цією масою покрийте тісто.
Яблука можна очистити, а можна готувати зі шкіркою, але серцевину краще забрати. Наріжте їх на часточки, покрийте сирний шар і посипте корицею. Випікайте при 180 градусах приблизно 30 хв.
Білки, що залишилися, добре перебиваємо з двома ложками цукру і лимонним соком. Щоб маса була пухкою, попередньо поставте білки на 5 хвилин у холодильник і всипте до них дрібку солі.
Цією масою покрийте зверху пиріг і знову покладіть його в духовку на 15 хв.
Джерело: мережа Інтернет