Манник з яблуками

Манник з яблуками

Інгредієнти:

манна крупа – 400 г

яблука – 2 шт.

кефір – 500 мл

цукор – 160 г

ванілін – 0,5 г

розпушувач – 1 ч. л.

вершкове масло – 50-100 г

сметана – 100 г

цукрова пудра – 3 ст. л.

Приготування:

У глибоку ємність слід влити кефір, всипати манну крупу, розмішати і дати крупі набрякнути, залишивши суміш на півгодини.

Тим часом слід очистити яблука від шкірки і нарізати їх на тонкі пластини невеликого розміру.

В набряклу манну суміш необхідно всипати розпушувач, а також ванілін, цукор і розмішати інгредієнти.

Вершкове масло розігріти, потім остудити і влити в тісто. За консистенцією суміш повинна бути, як густа сметана. Якщо тісто дуже рідке, можна всипати небагато борошна.

На дно змащеної маслом форми викласти половину тіста, далі – шар яблук, і залити другою половиною тіста, розрівнявши його.

Духовку попередньо розігріти, поставити туди манник, і випікати при 180 градусах 40 хвилин.

Манник повинен трохи охолонути, і через хвилин 10 його можна виймати з форми. Потім змішуємо сметану з цукровою пудрою і намазуємо на поверхню пирога.

Рецепт із сайту Оbozrevatel

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2