Інгредієнти:
манна крупа – 400 г
яблука – 2 шт.
кефір – 500 мл
цукор – 160 г
ванілін – 0,5 г
розпушувач – 1 ч. л.
вершкове масло – 50-100 г
сметана – 100 г
цукрова пудра – 3 ст. л.
Приготування:
У глибоку ємність слід влити кефір, всипати манну крупу, розмішати і дати крупі набрякнути, залишивши суміш на півгодини.
Тим часом слід очистити яблука від шкірки і нарізати їх на тонкі пластини невеликого розміру.
В набряклу манну суміш необхідно всипати розпушувач, а також ванілін, цукор і розмішати інгредієнти.
Вершкове масло розігріти, потім остудити і влити в тісто. За консистенцією суміш повинна бути, як густа сметана. Якщо тісто дуже рідке, можна всипати небагато борошна.
На дно змащеної маслом форми викласти половину тіста, далі – шар яблук, і залити другою половиною тіста, розрівнявши його.
Духовку попередньо розігріти, поставити туди манник, і випікати при 180 градусах 40 хвилин.
Манник повинен трохи охолонути, і через хвилин 10 його можна виймати з форми. Потім змішуємо сметану з цукровою пудрою і намазуємо на поверхню пирога.
Рецепт із сайту Оbozrevatel