Інгредієнти:
З яблучною начинкою можна приготувати багато смачних десертів: смузі, яблучну шарлотку, манник з яблуками, яблучні оладки, мафіни з яблучною начинкою. Щоб спекти мафіни, вам знадобляться такі інгредієнти:
1,5 чашки + третина чашки борошна
три чверті чашки + 0,5 чашки цукру
2 чайні ложки розпушувача
0,5 чайної ложки солі
2,5 чайної ложки меленої кориці
1 яйце
третина чашки рослинної олії
третина чашки молока
2 яблука
0,5 чашки вершкового масла.
Приготування:
Яблука очистіть від шкірки й серцевини, подрібніть. Перемішайте 1,5 чашки борошна, три чверті чашки цукру, сіль, розпушувач та 1 чайну ложку кориці. Додайте рослинну олію, яйце та молоко. Вимішайте тісто. Додайте подрібнені яблука. Формочки для мафінів змастіть маслом та ложкою викладіть тісто у формочки.
В окремій мисці виделкою перемішайте борошно (третину чашки), цукор, вершкове масло та корицю. Суміш викладіть поверх тіста у формочки з мафінами. Запікайте в духовці приблизно 20 хвилин або до готовності. Готові мафіни трохи охолодіть – і можна подавати.
Джерело: мережа Інтернет