Квашені яблука з капустою

Квашені яблука з капустою

Спробуємо вполювати одразу двох зайців – приготувати смачні квашені яблука разом із квашеною капустою.

Для цього рецепта підійдуть будь-які зимові сорти яблук.

Інгредієнти:

10 кг капусти

1 кг моркви

5 кг яблук

270 грам солі

3 столові ложки кмину

5 літрів води.

Приготування:

Звичайно, краще користуватися дерев’яними діжками. Однак на крайній випадок згодиться і велика емальована каструля.

Також важливим є вибір капусти. Найкраще брати міцні молоді качани.

Капусту дрібно кришимо, моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Присипаємо 200 грамами солі і кмином. Добре перемішуємо руками.

У каструлю на дно закладаємо перший шар овочів. Гарненько утрамбовуємо. Далі кладемо частину промитих яблук, чергуючи шари.

Готуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль, що залишилася. Заливаємо розсолом капусту з яблуками. Ставимо під гніт. Відправляємо в холод. Наші яблучка будуть готові приблизно через місяць.

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2