Спробуємо вполювати одразу двох зайців – приготувати смачні квашені яблука разом із квашеною капустою.
Для цього рецепта підійдуть будь-які зимові сорти яблук.
Інгредієнти:
10 кг капусти
1 кг моркви
5 кг яблук
270 грам солі
3 столові ложки кмину
5 літрів води.
Приготування:
Звичайно, краще користуватися дерев’яними діжками. Однак на крайній випадок згодиться і велика емальована каструля.
Також важливим є вибір капусти. Найкраще брати міцні молоді качани.
Капусту дрібно кришимо, моркву чистимо і тремо на крупній тертці. Присипаємо 200 грамами солі і кмином. Добре перемішуємо руками.
У каструлю на дно закладаємо перший шар овочів. Гарненько утрамбовуємо. Далі кладемо частину промитих яблук, чергуючи шари.
Готуємо розсіл. Для цього кип’ятимо воду, розчиняємо в ній сіль, що залишилася. Заливаємо розсолом капусту з яблуками. Ставимо під гніт. Відправляємо в холод. Наші яблучка будуть готові приблизно через місяць.