Грушево-яблучний пиріг із солоною карамеллю

Грушево-яблучний пиріг із солоною карамеллю

Інгредієнти:

Тісто: яйця – 5 шт.,

Цукор – 200 г

Борошно- 200 г

Розпушувач – 2 ч. л.

Яблука – 2 шт.

Груші – 2 шт.

Карамель

Цукор – 220 г

Сіль – 2 ч. л.

Масло вершкове – 90 г

Приготування:

Дно роз’ємної форми діаметром 24 см встеляємо вирізаним кружечком з пергаменту.

Тісто готується, як на шарлотку: збиваємо яйця, додаємо цукор, збиваємо ще раз, додаємо розпушувач і борошно, збиваємо знову.

Готуємо карамель. Цукор і сіль покласти в суху нержавіючу каструлю з товстим дном. Поставити на плиту, час від часу помішуючи у процесі плавлення цукру. Він має не пригоріти, а розплавитись і стати карамельним на колір.

Коли цукор розплавився, додаємо масло і швидко вимішуємо до одорідності. Будьте обережні: коли вкинете масло і почнете мішати, буже шипіти і шкварчати, підніматись шапкою. Головне берегти руки, адже температура плавлення цукру 160-190℃, тож опіки можуть бути серйозні.

Коли карамель приготувалась, одразу, поки не застигла, виливаємо її у форму для випічки. Зверху викладаємо різані дольками яблука-груші, рівномірно розподіляємо тісто і відправляємо на 40 хв при 200 ℃ в духовку. Після приготування пиріг охолоджуємо і викладаємо на стіл перевернутим.

Джерело: Cookorama.Net

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2