Інгредієнти:
Тісто: яйця – 5 шт.,
Цукор – 200 г
Борошно- 200 г
Розпушувач – 2 ч. л.
Яблука – 2 шт.
Груші – 2 шт.
Карамель
Цукор – 220 г
Сіль – 2 ч. л.
Масло вершкове – 90 г
Приготування:
Дно роз’ємної форми діаметром 24 см встеляємо вирізаним кружечком з пергаменту.
Тісто готується, як на шарлотку: збиваємо яйця, додаємо цукор, збиваємо ще раз, додаємо розпушувач і борошно, збиваємо знову.
Готуємо карамель. Цукор і сіль покласти в суху нержавіючу каструлю з товстим дном. Поставити на плиту, час від часу помішуючи у процесі плавлення цукру. Він має не пригоріти, а розплавитись і стати карамельним на колір.
Коли цукор розплавився, додаємо масло і швидко вимішуємо до одорідності. Будьте обережні: коли вкинете масло і почнете мішати, буже шипіти і шкварчати, підніматись шапкою. Головне берегти руки, адже температура плавлення цукру 160-190℃, тож опіки можуть бути серйозні.
Коли карамель приготувалась, одразу, поки не застигла, виливаємо її у форму для випічки. Зверху викладаємо різані дольками яблука-груші, рівномірно розподіляємо тісто і відправляємо на 40 хв при 200 ℃ в духовку. Після приготування пиріг охолоджуємо і викладаємо на стіл перевернутим.
Джерело: Cookorama.Net