Фаршировані яблука в «шубці» з листкового тіста

Фаршировані яблука в «шубці» з листкового тіста

Інгредієнти:

8 яблук

 

1 кг листкового тіста

 

насіння соняшникове

 

горіхи волоські

 

3 ст. л. меду

 

пудра цукрова

 

1 яєчний жовток

 

2 ст. л. молока

 

Приготування:

Яблука почистити, вирізати середину, щедро посипати цукровою пудрою і залишити постояти.

Змішати насіння соняшника з горіхами, перебити в блендері до отримання однорідної маси, додати рідкий мед, розмішати.

Начинити цією медово-горіховою масою яблука. Тісто розкачати між двома листами пергаменту для випічки (так не доведеться підсипати борошно і тісто не прилипає до столу та качалки), нарізати на квадрати, зробити поздовжні невеликі наскрізні прорізи у вигляді сіточки на кожному квадраті.

Викласти начинене яблуко на один підготовлений квадрат з тіста, обгорнути його, перевернути швом донизу і так вчинити з усіма яблуками. Форму для випічки вистелити пергаментом, посипати злегка борошном, викласти яблука, змастити їх жовтком, змішаним з молоком і цукровою пудрою, випікати до готовності близько 40 хвилин.

При подачі посипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.

 Джерело: Cookorama.Net

Контактна інформація

23126, вул. Грушевського, 29, Северинівка Вінницької області

+38 (04332) 35 64 2