Інгредієнти:
8 яблук |
|
1 кг листкового тіста |
|
насіння соняшникове |
|
горіхи волоські |
|
3 ст. л. меду |
|
пудра цукрова |
|
1 яєчний жовток |
|
2 ст. л. молока |
|
Приготування:
Яблука почистити, вирізати середину, щедро посипати цукровою пудрою і залишити постояти.
Змішати насіння соняшника з горіхами, перебити в блендері до отримання однорідної маси, додати рідкий мед, розмішати.
Начинити цією медово-горіховою масою яблука. Тісто розкачати між двома листами пергаменту для випічки (так не доведеться підсипати борошно і тісто не прилипає до столу та качалки), нарізати на квадрати, зробити поздовжні невеликі наскрізні прорізи у вигляді сіточки на кожному квадраті.
Викласти начинене яблуко на один підготовлений квадрат з тіста, обгорнути його, перевернути швом донизу і так вчинити з усіма яблуками. Форму для випічки вистелити пергаментом, посипати злегка борошном, викласти яблука, змастити їх жовтком, змішаним з молоком і цукровою пудрою, випікати до готовності близько 40 хвилин.
При подачі посипати цукровою пудрою і прикрасити листочками м’яти.
Джерело: Cookorama.Net