Яблуко – це чудовий і смачний десерт. Причому сорт і розмір яблук не мають значення. Ці плоди багаті біологічно активними речовинами. Однак їхня кількість у дрібноплідних яблучках в 6-10 разів більша, ніж у великоплідних. Стиглі плоди райських яблучок мають особливий терпкуватий смак. Варення з них виходить желейним.
Інгредієнти:
Яблука – 1000 г
Цукор 800 г
Вода 600 мл
Лимон 1 шт.
Приготування:
Щоб приготувати варення, потрібно взяти стиглі райські яблука, цукор, воду, кілька скибочок лимона.
Яблучка вимити в проточній воді, використовуючи щітку, обрізати квітколоже.
За допомогою дерев’яної зубочистки наколоти кожне яблучко в декількох місцях.
Бланширувати в киплячій воді 2-3 секунди. Відразу опустити в холодну воду.
Крок 5. Приготувати сироп. Цукор розчинити в гарячій воді, довести до кипіння при постійному помішуванні і прокип’ятити протягом 2-3 хвилин. Потім розчин профільтрувати через складену в 3-4 шари марлю і знову довести до кипіння. Остудити.
Яблучка залити теплим сиропом. Залишити настоятися. Після того, як сироп охолоне, поставити на повільний вогонь, довести до кипіння. Варити не більше 10 хвилин.
Через 4 години знову поставити на вогонь, довести до кипіння, додати кілька часточок лимона. Варити 10 хвилин. Посуд з варенням струшувати, щоб не пошкодити яблучка. Ще раз повторити процедуру через 4 години.
Яблучка наберуться сиропом, стануть бурштиновими – отже варення готове. Варення остудити, розкласти в пропарені банки, накрити прокип’яченими кришками і закрити.
Подавати варення до чаю. Плодами яблучок можна прикрашати десерти, торти.